Mükemmel Bir Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 1 5 su bardağı süt
- 1 bardak şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım bardak sıvı yağ
- Çilek beyaz çikolata
Mükemmel Bir Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri güzelce çırpıyoruz.
- Daha sonra geri kalan gereçleri ekliyoruz.
- Un ,kakao ,kabartma tozu, vanilya bunları eleyerek koyuyoruz ve güzelce karıştırıp yağladığımız tepsiye dökün.
- 180 derece de denetimi pişiriyoruz.
- Kek pişerken biz sosu yapalım, tüm materyalleri koyup çırpıyoruz .
- Daha sonra ocakta kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Sosumuz soğuduktan sonra sıcak kekin üstüne döküyoruz ve üstüne çilek ve beyaz çikolata ile süslüyoruz afiyet olsun.