Muhallebili Tart Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek harcı için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet havuç rendesi
- Yarım çay bardağı ceviz
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
- Aldığı kadar un
- 2 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı margarin/tereyağ (malzemeler tencerede pişirilir birinci sıcağı geçince eklenir.)
Muhallebili Tart Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek harcı için yumurta ve şeker çırpılır. Köpük köpük olup şeker eriyince süt sıvı yağ eklenir karıştırılır.
- Ardından vanilin eklenir yavaşça un ve kabartma tozu eklenir. Kek kıvam alınca içerisine havuç rendesi tarçın ve ceviz ek edilir.
- Yağlanan tart kalıbına alınır. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli bir biçimde pişirilir.
- Muhallebi içn nişasta ve un tencereye alınır ve akabinde yavaşça süt ile açılır.
- Tüm süt eklenince içerisine şeker ilave edilir kaynatılır. Kıvam alan muhallebi birinci sıcaklığı geçince tereyağı eklenir.
- Ilıyan kekin üzerine muhallebi eklenir ve üzerine biçim olarak isteğe bağlı formda ceviz hindistan cevizi vs eklenebilir.