Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Muhallebili Kadayıf

Hoş geldin! orifaldo tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Muhallebili Kadayıf
0
125

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Muhallebili Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo çiğ kadayıf
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (Kadayıfı yağlamak için)
  • 150 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Kaymağı için
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 kutu sıvı krema
Şerbeti için
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
İçi için
  • Ceviz

Muhallebili Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önceden buzluğa attığımız kadayıfı çıkarıp elimizle ufalayalım.
  2. Üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ gezdirip güzelce karıştıralım.
  3. Borcama yarısını döküp borcama yerleştirelim.
  4. Elimizle uygunca basalım.
  5. Süt, irmik,krema ve şekeri pişirip sıcakken kadayıfın üzerine döküp yayalım. Ceviz fındık elinizde ne varsa üzerine gezdirelim.
  6. Kalan öbür kadayıfı üzerine döküp yayalım.
  7. Tekrar elimizle basalım.
  8. Tereyağını eritip köpüğünü alalım.
  9. Ocağı kapatıp bir çay bardağı sıvı yağ ekleyelim.
  10. Kadayıfın üzerine gezdirelim. 160 c fırında pişirelim.
  11. Kadayıf pişerken şerbeti hazırlayıp ılımasını sağlayalım.
  12. Pişen kadayıf ılıdıktan sonra ılık kadayıfın üzerine dökelim. Afiyet olsun ????
Muhallebili Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Muhallebili Kadayıf Künefe Tadında Tarifi İçin Malzemeler 350 gram taze kadayıf3 dolu çorba kaşığı tereyağ Şerbeti için 3 su bardağı su3 su bardağı şeker1 tatlı kaşığı limon suyu Muhallebi için 6 çay bardağı süt1.5 çay bardağı irmik1 kutu krema 200 mlBüyük çay bardağı Muhallebili Kadayıf...
Cevaplar
0
Görüntüleme
24
Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli Muhallebili Kadayıf (Püf Noktalarıyla) Tanımı İçin Malzemeler 250 gram çiğ kadayıf1 yemek kaşığı tereyağı4 yemek kaşığı şeker1 su bardağı iri kırılmış ceviz4 bardak süt1 bardaktan biraz az şeker3 kaşık unVanilya Asla Yumuşamayan Kremasız Çok Lezzetli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 200 gram kavrulmuş kadayıf3 yemek kaşığı tereyağı4 yemek kaşığı toz şeker1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz Muhallebi için; 1 litre süt1 su bardağından bir parmak eksik şeker3 yemek kaşığı nişasta(buğday nişastası4 yemek kaşığı un1 paket krema1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
84
Muhallebili Kadayıf Tatlısı (Yumurta Ve Kremasız) Tanımı İçin Malzemeler 250 gram kavrulmuş kadayıf2.5 yemek kaşığı toz şeker1 çay bardağı ceviz1 yemek kaşığı tereyağı Muhallebisi için; 4 su bardağı süt2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı mısır nişastası6 yemek kaşığı toz şeker1 paket krem şanti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
173
Muhallebili Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler 300gr tel kadayıf ( yaş)3 yemek kaşığı tereyağ5 yemek kaşığı toz şeker1 su bardağı ceviz Muhallebisi için; 1 litre süt4 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı mısır nişastası1 su bardağı şeker1 paket vanilya1 adet yumurta sarısı1 paket sıvı krema( 200ml)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
858,556Konular
982,095Mesajlar
32,747Kullanıcılar
oguven018Son üye
Üst Alt