Muhallebili Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı İçin Materyaller
Kek hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı mavi haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1, 5 su bardağı un
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 4 su bardağı süt
- 8 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
Muhallebili Haşhaşlı Revani Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak şerbetli yapıyoruz.Malzemeleri tencereye koyuyoruz ve kaynayana kadar pişiyor 2 dakikada kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamurumuz için toz ve yumurtaları köpük olana kadar karıştırıyoruz .
- Daha sonra sıvı yağ süt ekleyip karıştırıyoruz .
- Daha sonra öteki gereçleri katıp karıştırıyoruz.
- Dikdörtgen cam borcamı yağlayıp harcımızı döküyoruz 170 derece evvelden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
- Muhallebisi için tüm gereçleri tencereye alıp kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Kaynadıktan sonra vanilyayı katıp soğuyana kadar aralıklarla karıştırıyoruz, topak topak olmaması için.
- Pişen kekin üzerine birinci sıcaklığı geçtikten sonra soğuyan şerbetimizi döküyoruz.
- Soğuduktan sonra da soğumuş olan muhallebiyi üzerine sürüp buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz şimdiden herkese afiyet olsun. ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.