Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Muhallebili Hafif Pratik Ve Serin Kek

Muhallebili Hafif Pratik Ve Serin Kek
0
57

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
muhallebili-hafif-pratik-ve-serin-kek.jpg

Muhallebili Hafif Pratik Ve Serin Kek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 buçuk yemek kaşığı kakao
Muhallebi için;
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet vanilya

Muhallebili Hafif Pratik Ve Serin Kek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şeker ve yumurta güzelce köpük kıvamına gelene kadar çırpılmalı.
  2. Akabinde süt, sıvı yağ ek edilmeli.
  3. Daha sonra yavaş yavaş unu ve kabartma tozu ,vanilya, kakao eklenerek tekrar çırpılır ve düz bir fırın tepsisine fırın kağıdı yerleştirip üzerine kek materyali dökülür .
  4. Evvelden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35- 40 dakika pişirilir.
  5. Kekimiz pişerken muhallebisi hazırlanır.
  6. Bunun için 1 litre süte, bir su bardağı şeker, bir yumurta sarısı ,2 yemek kaşığı nişasta ve iki yemek kaşığı unu uygun bir tencereye koyup bir hoş çırparak ocağın üzerine alıp karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  7. 1 adet vanilyayı da ek edip karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  8. Ve pişen kekimizi borcam yada neye yaparsanız ona nazaran kesip ben görseldeki borcama yaptım.
  9. Kekin üzerine koyup tıpkı hizada kestim ve borcamın içerisine yerleştirdim.
  10. Üzerini sütle ıslattım ve üzerine yapmış olduğum muhallebiyi eşit formda döktüm.
  11. Onun üzerinede kekin kalan kenarlarını elimle püre haline getirip üzerine serpiştirdim .
  12. Tekrar sütle ıslattım ve elimle bastırdım eşit olsun diye kalıp üzere olsun diye.
  13. Üzerini fıstık, hindistan ceviziyle süsledim bu kural değil isterseniz koymayadabilirsiniz .
  14. Tanım bu halde tamamdır lakin teklifim sonraki gün tüketmeniz inanın o vakit gerçek kalıba ve lezzete oturmuş oluyor lakin isterseniz 2 saat sonrada tüketebilirsiniz afiyet olsun ????.
 

Similar threads

Muhallebili Hafif Kek Tanımı İçin Gereçler Keki için; 3 adet yumurta1 çay bardağı toz şeker1 çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı süt1 paket vanilin1 paket kabartma tozu2 yemek kaşığı kakao1,5 çay bardağı un Muhallebisi için; 2 su bardağı süt2 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı toz şeker1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Muhallebili Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler Kakaolu kek için; 3 adet yumurta1,5 su bardağı toz şeker1 su bardağı süt1 su bardağı ayçiçek yağı1 su bardağı un1 su bardağı kakao1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Muhallebi için; 500 ml süt1 adet yumurta sarısı1 silme yemek kaşığı un1 silme...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
İncirli Muhallebili Kek Tanımı İçin Malzemeler Kek için; 3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı süt1 fincan sıvı yağKabartma tozuVanilya1.5 su bardağı un6 tane incir2 yemek kaşığı kırık ceviz yahut fındık1 tatlı kaşığı tarçın Muhallebili için; 4 su bardağı süt2 yemek kaşığı nişasta3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Elmalı Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler Kek için; 2 adet yumurta1 su bardağı şeker1 çay bardağı sıvı yağ2 çay bardağı süt2 ,5 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Muhallebi için; 3 su bardağı süt1,5 yemek kaşığı un1,5 yemek kaşığı nişasta1 adet yumurta sarısı1 paket vanilya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Muhallebili Kek Tanımı İçin Gereçler Kek için; 3 yumurta2 kabartma tozu1 vanilya1 su bardağı yoğurt1 su bardağı şeker1 su bardağı sıvı yağYarım paket kakao Krema için; 1 lt süt1 su bardağı şeker1 su bardağı un1 vanilya1 yemek kaşığı tereyağı Üzeri için; 1 paket kremşanti1 su bardağı süt Keki...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
858,500Konular
982,385Mesajlar
32,978Kullanıcılar
brk0079Son üye
Üst Alt