
Muhallebili Kakaolu Kek Tarifi İçin Malzemeler
Kakaolu kek için;
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 500 ml süt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 silme yemek kaşığı un
- 1 silme yemek kaşığı buğday nişastası
- ½ su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Muhallebili Kakaolu Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kek için; bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri koyalım ve güzelce çırpalım.
- Üzerine süt ve ayçiçek yağını ekleyip çırpmaya devam edelim. Un, kabartma tozu, kakao ve vanilyayı eleyerek karışıma ilave edelim ve bir spatula yardımıyla dışardan içeriye doğru karıştıralım.
- Hazırladığımız kekin yarısını yağladığınız kare cam fırın kabımıza dökelim. Çok büyük bir borcam olmasın bu sefer kek hamuru çok ince olur ve yanabilir. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirelim.
- Muhallebi için; muhallebi için olan vanilya ve tereyağı hariç bütün malzemeleri bir tencereye alalım ve iyice karıştıralım.
- Tencerenizi ocağa alın ve orta ateşte bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim.
- Muhallebimiz hazır olunca ateşten alalım ve içerisine vanilya ve tereyağını ekleyip, karıştıralım.
- Fırından çıkan kekimizin üzerine yuvarlak küçük bir kalıpla delikler açalım ve hazırladığımız muhallebiyi dökelim.
- Muhallebimizin üzerine kalan kek harcını da dökelim ve muhallebili katmanın üzerine iyice yayalım.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Hafif soğuyunca servis edelim. Afiyet olsun????