teknolojiuzmani
FD Üye
Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg balkabağı
- 2 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 kg süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 paket yulaflı bisküvi
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabakları dilimleyelim. Uygun bir tencereye dizelim ve üzerine şekeri dökelim.
- Suyu da ekleyip kısık ateş de pişmeye bırakalım.
- Muhallebisi için tüm malzemeleri uygun bir tencereye alalım.
- Koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim. Koyulaşınca tereyağını ekleyip ara ara karıştıralım ve soğutalım.
- Bisküvileri rondo da çekelim. Tereyağını ekleyip biraz daha çekelim.
- Uygun boyutta kelepçeli kek kalıbına bisküvileri dökelim. Kaşıkla düzeltelim.
- Soğuyan muhallebiyi üzerine dökelim.
- Pişen kabakları suyunu süzerek blender dan geçirelim.
- Muhallebinin üzerine kabak püresini dökelim. Kaşık ile düzeltelim.
- Kalıbın üzerini örterek buzdolabına kaldıralım. Tercihen bir gece dinlendirelim.
- Dinlenen tatlımızı kalıbından çıkaralım ve dilimleyerek servis edelim.
Muhallebili Balkabağı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.