
Mozaik Pasta Tanımı İçin Materyaller
- 300 gram petibör bisküvi
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 5 yemek kaşığı şeker
- 100 gram eritilmiş tereyağı yada margarin
- 1 su bardağı ceviz yahut fındık (isteğe bağlı)
- Beyaz çikolata
Mozaik Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle margarinimizi eritip toz şekeri ekleyip karıştırıyoruz.
- Güzelce şekerin erimesini sağlıyoruz.
- Şeker içerisinde erimeyince kıtır kıtır ağzımıza geliyor.
- Daha sonra kakao ve sütüde ekleyip uygunca karıştırıyoruz.
- Bisküvilerimizi iri kesimler halinde kırıyoruz.
- Karşımın üzerine ekleyip karıştırıyoruz.
- Streç sinemalı yerleştirdiğimiz kalıbımıza döküp istediğimiz hali veriyoruz.
- Ve buzluğa kaldırıyoruz.
- 2 saat kadar dinlendirdikten sonra beyaz çikolatayı benmari adabı eritip üzerini süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun????.