Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin ya da tereyağı (Oda ısısında)
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 400 gram mısır nişastası (4 su bardağı)
- 1 paket hamur kabartma tozu
- Un (1,5- 2 su bardağı)
- Sürülebilir çikolata (Ben nutella kullandım)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- Kahvaltılık mısır gevreği
- Pasta süsleri
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tez ediyorum, bir sefer yapınca vazgeçemeyeceksiniz???? Sırasıyla margarin, sıvı yağı, yumurta ve pudra şekeri bir kaba alınır ve yoğrulur. Akabinde mısır nişastası ve hamur kabartma tozu katılır, güzelce karıştırılır.
- En son denetimli formda un ek edilir. Ben 2 bardak un kullandım (Hamur kulak göğsü kıvamında olacak)
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılarak yuvarlak formlar verilir. Tepsiye dizilen kurabiyeleri 170 derece fırında denetimli halde pişirelim (Üstleri kızarmayacak, benim 15 dakikada pişti)
- Kurabiyeler piştikten sonra onlar ılımaya bırakılır ve bir yandan benmari yöntemi çikolatamız eritilir. İçine 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyalım, homojen kıvam elde edelim.
- Kurabiyelerimizi evvel çikolataya batıralım, akabinde mısır gevreğine bulayalım.
- Ben bu sefer öbür pasta gereçlerine de buladım (Bu kısım sizin damak zevkinize kalmış. Kurabiyenin taze hali bile enfes)
- Buzlukta saklamak isterseniz çikolataya batırmadan saklayın. Buzluktan çıkarınca çikolataya batırıp süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.