Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mısır Gevrekli Kurabiye

Mısır Gevrekli Kurabiye
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
misir-gevrekli-kurabiye.jpg

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram margarin ya da tereyağı (Oda ısısında)
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 400 gram mısır nişastası (4 su bardağı)
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Un (1,5- 2 su bardağı)
Üzeri için
  • Sürülebilir çikolata (Ben nutella kullandım)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağı
  • Kahvaltılık mısır gevreği
  • Pasta süsleri

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tez ediyorum, bir sefer yapınca vazgeçemeyeceksiniz???? Sırasıyla margarin, sıvı yağı, yumurta ve pudra şekeri bir kaba alınır ve yoğrulur. Akabinde mısır nişastası ve hamur kabartma tozu katılır, güzelce karıştırılır.
  2. En son denetimli formda un ek edilir. Ben 2 bardak un kullandım (Hamur kulak göğsü kıvamında olacak)
  3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılarak yuvarlak formlar verilir. Tepsiye dizilen kurabiyeleri 170 derece fırında denetimli halde pişirelim (Üstleri kızarmayacak, benim 15 dakikada pişti)
  4. Kurabiyeler piştikten sonra onlar ılımaya bırakılır ve bir yandan benmari yöntemi çikolatamız eritilir. İçine 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyalım, homojen kıvam elde edelim.
  5. Kurabiyelerimizi evvel çikolataya batıralım, akabinde mısır gevreğine bulayalım.
  6. Ben bu sefer öbür pasta gereçlerine de buladım (Bu kısım sizin damak zevkinize kalmış. Kurabiyenin taze hali bile enfes)
  7. Buzlukta saklamak isterseniz çikolataya batırmadan saklayın. Buzluktan çıkarınca çikolataya batırıp süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt