Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mısır Gevrekli (Çıtır) Kurabiye

Mısır Gevrekli (Çıtır) Kurabiye
0
81

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80

Mısır Gevrekli (Çıtır) Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Kurabiye hamuru için;
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 125 g tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı mısır nişastası
Dışı için;
  • 400g  kakaolu fındık kreması
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Mısır gevreği

Mısır Gevrekli (Çıtır) Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Uygun bir yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, tereyağı, pudra şekeri, kabartma tozu ve mısır nişastasını alalım.
  2. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
  3. Hazırladığımız hamurdan kesimler koparıp yuvarlayalım ve fırın tepsisine dizelim.
  4. Kurabiyeleri 170 derece fırında 20 dakika pişirelim.
  5. Sürülebilir çikolatayı bir kaseye alıp ister mikrodalga da ister benmari yöntemi eritelim.
  6. Üzerine sıvı yağ ekleyerek güzelce karıştıralım.
  7.  Mısır gevreğini bir kaseye alarak elimizle ufaltalım (çok küçültmeden robottan da geçirilebilir).
  8. Pişen kurabiyeleri evvel çikolataya, sonra mısır gevreğine batıralım.
  9. Buzdolabında dinlendirdiğimiz mısır gevrekli kurabiyeler servise hazır, şimdiden afiyet olsun.
Mısır Gevrekli (Çıtır) Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Mısır Gevrekli Çıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ veya margarinYarım su bardağı sıvı yağ2 su bardağı mısır nişastası1 su bardağı pudra şekeri3 tane yumurta1 paket kabartma tozu1 paket vanilya3,5 su bardağı un Üzeri için; 400 gram kahvaltılık çikolataYarım çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Mısır Gevrekli Çıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 125 gram paket margarin yada tereyağ1/4 (çeyrek) su bardağı sıvı yağ2 adet yumurta1 su bardağı pudra şekeri1 paket kabartma tozu200 gram mısır nişastası (2 su bardağı ediyor.)Aldığı kadar un (yumuşak kıvam ) Üzeri için: 1 paket kuvertür...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Çıtır Çıtır Mısır Gevrekli Kurabiye (Mükemmel Lezzet) Tanımı İçin Materyaller 125 gram margarin2 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardaği pudra şekeri2 su bardaği mısır nişastasıYarım paket kabartma tozu1 paket vanilyaUn Üzeri için; Sütlü çikolata yahut nutella (ben ikisini karıştırarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
59
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller 150 gram tereyağı yahut margarin(oda sıcaklığında)1 su bardağı pudra şekeriYarım su bardağı sıvı yağı1,5 su bardağı buğday nişastası2 adet yumurta1 paket kabartma tozu4-4, 5 su bardağı unMısır gevreği (ben bimdekini kullandım) Mısır Gevrekli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Mısır Gevrekli Çıtır Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 400 gram mısır nişastası125 gram margarin veya tereyağı3 yumurta1 kabartma tozuYarım su bardağı şeker400 gramlık çikolata (Ben 1 kavanoz bimdeki peripella kullandım)1 kaşık sıvı yağ Bulamak için: Mısır gevreği Mısır Gevrekli Çıtır Kurabiye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt