teknolojiuzmani
FD Üye
Mis Kokan Tahinli Ramazan Çöreği Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı toz maya
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 4,5 su bardağı un
- 1 su bardağı tahin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
- 1 adet yumurta
- Susam
Mis Kokan Tahinli Ramazan Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için öncelikle su, süt, şeker be mayayı karıştırıp 5 dk ağzı kapalı bekletiyoruz.
- Mayamız aktive olduktan sonra yoğurma kabına unu, yağı ekleyip yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğuruyoruz.
- 1 saat kadar karanlık ve sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.
- Sonra mayalanan hamurumuzdan 6 beze elde ediyoruz.
- Bezeleri elimizi yağlayarak tek tek açıp tahinli sostan fırçayla sürüyoruz.
- Sonrasında evvel rulo yapıp sonra kıvırarak spiral biçimini veriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı ve susamı ekledikten sonra 180 derece fırında 30 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.