Mis Üzere Kuru Yufka Tanımı İçin Malzemeler
- 500 ml hafif sıcak su
- 1 çay bardağı süt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 kg un (Ununa nazaran değişebilir en fazla 100 gram daha fazla ekleyebilirsiniz)
- Ayrıca açarken kullanmak için bir su bardağı kadar un
Mis Üzere Kuru Yufka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamura tüm materyalleri ile düzgünce yoğurun ve 19 modüle bölün ve beze yuvarlayın.
- Üzerine nemli bez ile örtün 30 dakika dinlendirin.
- Sonra un ve oklava yardımı ile açabildiğiniz kadar büyük açın, unu fazla ise hafif vurarak fazla unu dökün ve sacın üzerinde devamlı döndürerek pişirin.
- Mümkünse farklı ayrı sofra bezinin üzerine koyun ve uygunca kuruduktan sonra üstüste dizin ve üzerini örtüp uzun mühlet koruma edebilirsiniz. Afiyet olsun????