Konutta Kuru Yufka Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı su
- Yarım çay kaşığı tuz
- Un
Konutta Kuru Yufka Tanımı Yapılışı
- Ben içine yarım çay kaşığı tuz atın suyu karıştırın az tuzluysa biraz tuzunu atın fazlaysa su ekleye bilirsiniz damak tadınıza nazaran ayarlayabilirsiniz suyun üzerine unu ekleyin.
- Ne kadar isterse su ele yapışmayan orta yumuşaklıkta bir hamur elde edelim.
- Ceviz büyüklüğünde hamur kesimleri alıp yumaklıyoruz .
- Bir tepsiye dizip üzerini kapatıyoruz tek tek unla ince bir halde açıyoruz.
- İster tavada ister sac kavurma yaptığınız sac varsa onu aksi çevirip onda kızartıyoruz .
- Tepsinin altına sofra bezi koyup üzerine yufkaları koyuyoruz havadar bir yere koyuyoruz .
- Canınız yufka istediğinde bir tabak su alıp yufkayı alıp elinizle üzerine su sıçrayıp gerili önlü sofra bezinin ortasında beklerseniz yemeye hazır olur şimdiden afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.