Mini Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı yoğurt
- 1,5 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Limon kabuğu rendesi
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon
Mini Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlamak için su ve şekeri karıştırıp kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra içine bir kaç damla limon sıkalım. 6-7 dakika daha kaynatıp şerbeti soğumaya bırakalım.
- Hamur için margarini ince ince dilimleyelim. Üzerine un hariç bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım.
- Unu kontrollü bir şekilde azar azar ilave edelim. Ben tam olarak 3 su bardağı un kullandım. Çay bardağım ince belli, normal çay bardağından bir tık daha büyük. Bu yüzden malzemede farklılık gösterebilir.
- Hamurumuzu ceviz büyüklüğünden daha küçük bezeler hazırlayalım. Ben içine cevizi iri kullandım. Siz dövülmüş cevizde kullanabilirsiniz.
- Hazırlanan kalburabastıları fırına vermeden 10 dakika dinlendirelim. Daha güzel kabarıp daha güzel pişecektir.
- Kalburabastıları 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Kurabiye gibi pişirelim ki şerbeti verdikten sonra hamurlaşmasın.
- Şerbet soğuk olacak şekilde, kalburabastının ise ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbetini üzerine dökeceğiz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.