Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mini Bazlama

Mini Bazlama

elektronikci

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
mini-bazlama.jpg

Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

• 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instat maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5,5 su bardağı un

Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Maya, tuz ve. Şekeri derin bir kaba alıp üzerine ılık suyu ekleyelim ve bir kaç tur çırpalım. Beş dakika başka bir şey ile ilgilenin???? maya iyice aktif hale geliyor.
  2. Daha sonra unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. 5,5 su bardağı un kullandım içerisine. 4. Bardaktan sonra kontrollü ekleyelim çok katı bir hamur olmayacak hatta ele yapışan fakat toplanan bir hamur olmalı.
  3. En az 1 saat güzelce kapatıp mayalandırmak çok önemli lezzeti açısından. Bu en önemli püf noktası aslında ????
  4. Mayalanması demek hamurun en az iki katına çıkması demek. Mayalanan hamuru elinizle toparlıyoruz tezgahı hafif unlayarak hamuru alıp büyük bir beze yapıyoruz. Bu büyük bezeyi ben on el parçaya böldüm ve ufak bezeler yaptım.
  5. Çok minik açtım ocağa teflon bir tava koyup ısıttım ısındıktan sonra açtığım hamurları sığdığı kadar koydum ve ağzını kapattım.
  6. Orta ateşe aldım. Harlı ateş olmamalı pişmeden yanar hamurlarınız. Üzeri kabuklanıyor bir süre sonra zaten tersine çeviriyoruz iki tarafında pişiriyoruz.
  7. Tüm hamurları aynı şekilde pişirip dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdide. Afiyet olsun ❤️.
Mini Bazlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt