elektronikci
FD Üye
Milföylü Laleler Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- Yarım su bardağı kadar süzme peynir
- 1 adet közlenmiş kırmızı biber
- İnce dilimlenmiş kaşar peyniri
- İnce dilimlenmiş salam
- Çekirdekleri alınmış zeytin
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Milföylü Laleler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Arkadaşlar milföyleri paketten çıkarın ve 2 cm kalınlığında uzunlamasına kesin.
- Huni kalıplarına sıkıca sarın.
- Kesilmiş 2 kesim sarılacak.
- Tepsiye dizin üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin 200 dc fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Süzme peynir ve ince doğranmış koz biberi güzelce karıştırın, sıkma poşetine koyun elinizle ezdirin.
- Poşetin ucunu kesin.
- Pişen milföyleri soğuyunca kalıbından yavaşça çıkarın. Çok kolay çıkıyor.
- İçine peynirli harcı sıkarak doldurun.
- Kaşar peyniri çok ince olsun,ben dilim kaşar kullandım daha kolay oluyor.
- Kaşarı üçgen kesin.
- Kenar kanatlarını da kesin.
- Salamı ince doğrayın, ve ortadan kesin.
- Kaşar peynirin üzerine salamı koyun ve her iki kanadı katlayın. Yavaşça milföyün içine bırakın.
- Kırılma olabilir olsun kıymetli değil, siz yavaş biçimde yerleştirin.
- En son zeytin koyarak servis yapabilirsiniz.Yapanlara şimdiden.
Milföylü Laleler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı