Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Milföylü Çıtır Yufka Böreği

Milföylü Çıtır Yufka Böreği
0
109

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Milföylü Çıtır Yufka Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 5 ya da 6 milföy (ikiye bölünürse 10 yada 12 oluyor)
İçine patates koyulacaksa(Peynirli yada kıymalı iç harcı da hazırlanabilir tercihe göre…)
  • 3 adet patates (haşlanıp ezilecek)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 1 diş sarımsak (rendelenmiş)
  • Göz kararı rendelenmiş kaşar
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı yağ (tereyağı ya da sıvı yağ farketmez)
  • Tuz
  • İstenilen baharatlar
  • Maydanoz
Sos için;
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • Az tuz

Milföylü Çıtır Yufka Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce fırını 170 dereceye ayarlayalım börek hazır olana kadar fırın da kızsın.
  2. Haşlanmış patateslerin ezip içine süt ,yağ ,tuz ,baharat ve kaşar peyniri eklenip uygunca yedirilir. (istenirse bu karışıma inik doğranmış sucuk sosis eklenebilir).
  3. Sos materyalleri de karıştırıp çırpılır.
  4. Ben borcamda yaptım farklı tepside de yapılabilir.
  5. Tepsinin tabanı yağlanıp az sostan dökülür.
  6. Yufkalardan biri tepsiye serilir kenarları tepsiden taşacak.Sos gezdirilir.
  7. Milföyler merdaneyle açılıp yufkanın üzerine serilir.
  8. Üzerine sos gezdirilir.
  9. Diğer yufka bölünüp yarısı koyulur.İç harcı yayılır.
  10. Üzerine bölüp yarısını kullandığımız yufkanın kalan yarısı soslanıp yayılır.
  11. Kalan milföyler de açılıp üzerine kapatılır.
  12. Sos gezdirilir ve dışarı taşmış yufka kenarları kapatılır.Dilimlenir.
  13. Sosun kalanı üzerine gezdirilir.
  14. Susam çörek otu serpilir.
  15. 180 derecede fırında alt üst kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Milföylü Çıtır Yufka Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çıtır Soslu Patatesli Sarıyer Böreği Tarifi İçin Malzemeler 22 adet baklavalık yufka İçi için; 5 – 6 tane patates1 büyük boy soğan5 yemek kaşığı sıvıyağ1 tatlı kaşığı salça1.5 çay kaşığı kırmızı toz biberNaneTuz Sosu için; 1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı yoğurt1.5 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Çıtır Çıtır Yufka Böreği Tanımı İçin Gereçler 4 adet yufka İç harcı büsbütün isteğinize kalmış Ben peynir içine maydanoz taze soğanKarabiber ve pul biber kullandımBu ortada peynirin köy peyniri Çok daha nefis oldu Sosu için 1.5 su bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı nişasta1 kabartma...
Cevaplar
0
Görüntüleme
60
Yufka İle Çıtır Soslu Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler 4 adet yufka İç için; 4 tane orta boy patates100 gram kaşar peyniri ya da beyaz peynir1 tutam maydanoz1 çay kaşığı kırmızı toz biber1 çay kaşığı kekikTuz Sos için; 2 yemek kaşığı un3 yemek kaşığı nişasta silme1 su bardağı sıvı yağ2.5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Kıymalı Börek (Hazır Yufkadan) Tanımı İçin Gereçler 500 gram kıyma1 adet kuru soğan3-4 adet sivri biber2 adet domates2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı salçaBir tutam tuzBir tutam karabiberBir tutam pul biber yahut kırmızı toz biber5-6 adet yufka Sosu için; 1 su bardağı süt2 yumurta1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
80
Çıtır Çıtır Sodalı Muska Böreği (Kabaran Efsane Lezzet) Tanımı İçin Materyaller 4 tane yufka İçi: 150 gram beyaz peynir1 tane kapya biber2 tane yeşil biberBiraz maydanoz Sosu: Yarım çay bardağı sütYarım çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı süt Üzerine : 1 tane yumurta sarısı1 şişe sodaBiraz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt