Milföy Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet milföy
- 3 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krem şanti
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket çikolata sos
- 2 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Milföy Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Milföylerimizi küçük kare kare kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece ısıtılmış olan fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz.
- Diğer bir yandan derin bir tencerenin içerisine süt,un,nişasta ve yumurtayı alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- Göz göz olan kremanın içerisine vanilya,krem şanti ve tereyağını ek edip karıştırıyoruz. Ve kremamız hazırr ????
- Diğer yandan çikolata sosumuzu hazırlayalım ???? tencerenin içerisine sütü ve çikolata sosunu alıp kıvam alana kadar kaynatalım.
- Tüm materyalimiz hazırda artık sıra hepsini birleştirmekte ????
- Milföylerimizin ortalarını açıp krema koyalım.
- Bütün materyal bitene kadar bu sürece devam edip borcama dizelim.
- En son üzerine çikolata sosunu dökelim.
- Üzerine hindistan cevizi ile süsleyelim.
- Hazır olan profiterollerimizi yaklaşık yarım saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.