Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mıhlama

Mıhlama
0
25

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
mihlama.jpg

Mıhlama Tarifi İçin Malzemeler


1 su bardağı su 200 ml
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Kaşar peyniri

Mıhlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce tereyağını kavuruyoruz ama yakmadan.Altı kısık olacak.
  2. Daha sonra mısır ununu ekleyip, tahta kaşıkla karıştıyoruz, yavaş yavaş ki topaklanmasın.
  3. Biraz pişince üzerine suyu yavaş yavaş ekliyoruz aynı anda karıştırmaya devam ediyoruz.
  4. Bu şekilde biraz daha pişiriyoruz ki çiğ kalmasın.
  5. En son kaşar peyniri ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
  6. Ben kaşar peyniri ekledim.Siz isteğe bağlı olarak kolot peyniri çeçil peyniri ile de yapabilirsiniz.????
Mıhlamamız hazır sıcak, sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

Mıhlama Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kuymak (Mıhlama) Tarifi İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı mısır unu2-3 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı kadar suTuzKaşar peyniriDil peyniriÇeçil peyniri veya kolot peyniri Kuymak (Mıhlama) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak tava tereyağını koyup eritin. Mısır ununu koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Mıhlama (Muhlama) Tarifi İçin Malzemeler 4 yemek kaşığı tereyağı2 yemek kaşığı mısır unu2 su bardağı ılık suYarım tatlı kaşığı tuz1 su bardağı kolot peyniri Mıhlama (Muhlama) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tereyağını orta ateşteki sahanda eritin. Mümkünse bakır bi tava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Enfes Kuymak (Mıhlama) Yapılışı İçin Materyaller 4 çorba kaşığı tereyağı4 çorba kaşığı mısır unu1.5 su bardağı su200 gram Trabzon mıhlama, kuymak peyniri ( çeçil tel peyniri ya da kolot peyniri  ) Enfes Kuymak (Mıhlama) Yapılışı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavamızda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Mıhlama (Kuymak) Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı mısır unu2 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı soğuk su1 su bardağı rendelenmiş mıhlama peyniriTuz Mıhlama (Kuymak) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle tavaya tereyağını koyuyoruz ve eritiyoruz. Eridikten sonra mısır ununu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Nefis Mıhlama- Kuymak Tanımı İçin Materyaller 2 yemek kaşığı tereyağı2, 5 yemek kaşığı mısır unu1 su bardağı su1 su bardağı küp küp doğranmış Karadeniz kaşarı Nefis Mıhlama- Kuymak Tanımı Yapılışı Tereyağını eritin, çok kızarmadan mısır ununu ekleyin kavurmaya başlayın. Daima karıştırın un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt