elektronikci
FD Üye

Kuymak (Mıhlama) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 2-3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı kadar su
- Tuz
- Kaşar peyniri
- Dil peyniri
- Çeçil peyniri veya kolot peyniri
Kuymak (Mıhlama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tava tereyağını koyup eritin. Mısır ununu koyup rengi hafif dönene kadar kavurun.
- Kavrulmuş olan mısır ununa su ilavesi yapın ve karıştırarak koyulaşana kadar pişirin (suyu eklerken yavaş yavaş koyun ve çok cıvık olmamasına dikkat edin).
- Son olarak peyniri ekleyip bir kaç kez karıştırın.
- Kaşar peyniri eridikten sonra ocağın altını kapatın. Soğutmadan yiyin ???? afiyet olsun????.