Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Mıhlama (Kuymak)

Mıhlama (Kuymak)
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
mihlama-kuymak.jpg

Mıhlama (Kuymak) Tanımı İçin Gereçler

  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı soğuk su
  • 1 su bardağı rendelenmiş mıhlama peyniri
  • Tuz

Mıhlama (Kuymak) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle tavaya tereyağını koyuyoruz ve eritiyoruz.
  2. Eridikten sonra mısır ununu koyup güzelce kavuruyoruz.
  3. Kavrulan mısır unu üzerine suyumuzu döküyoruz ve karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
  4. En son peynirimizi de koyup güzelce eriyene ve mısır unuyla özdeşleşene kadar karıştıralım.
  5. Ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatalım ki tereyağı üzerine çıksın. Mıhlamamız hazır afiyet olsun. ????
Not: Tereyağını bilhassa çok koyuyoruz ki lezzetli olsun diye bide rendelenmiş diye belirttim ancak mıhlama için özel peynirler var ben kebir marka tel yahut mıhlama peyniri kullanıyorum peynir ne kadar çok olursa mıhlama o kadar uzar yani size bağlı.

Su oranı en değerli ayrıntı bir bardağı direkt tavaya dökmeyin azar azar yoğunlaştıkça ek edin kıvamı ne çok koyu ne çok sulu olmasın.
 

Similar threads

Enfes Kuymak (Mıhlama) Yapılışı İçin Materyaller 4 çorba kaşığı tereyağı4 çorba kaşığı mısır unu1.5 su bardağı su200 gram Trabzon mıhlama, kuymak peyniri ( çeçil tel peyniri ya da kolot peyniri  ) Enfes Kuymak (Mıhlama) Yapılışı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Tavamızda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
Kuymak (Mıhlama) Tarifi İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı mısır unu2-3 yemek kaşığı tereyağı1 su bardağı kadar suTuzKaşar peyniriDil peyniriÇeçil peyniri veya kolot peyniri Kuymak (Mıhlama) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak tava tereyağını koyup eritin. Mısır ununu koyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
50
Nefis Mıhlama- Kuymak Tanımı İçin Materyaller 2 yemek kaşığı tereyağı2, 5 yemek kaşığı mısır unu1 su bardağı su1 su bardağı küp küp doğranmış Karadeniz kaşarı Nefis Mıhlama- Kuymak Tanımı Yapılışı Tereyağını eritin, çok kızarmadan mısır ununu ekleyin kavurmaya başlayın. Daima karıştırın un...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Kuymak (Mıhlama) Tarifi İçin Malzemeler 5 yemek kaşığı mısır unu4 su bardağı su kontrollü2 yemek kaşığı tereyağı1 yemek kaşığı sıvı yağTuzTel peynir (civil peynir) Kuymak (Mıhlama) Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tereyağını ve sıvı yağı tavaya koyalım,tereyağı eridikten sonra...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Kuymak (Mıhlama) Tanımı İçin Gereçler 2 yemek kaşığı tereyağ (margarin)2 yemek kaşığı mısır unu1 su bardağı ılık su1 su bardağı küp küp doğranmış kaşar peyniri(herhangi eriyen peynir de olur)1 çay kaşığı tuz′ Kuymak (Mıhlama) Tanımı Yapılışı Tavaya yağımızı ve mısır unumuzu alıyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
858,500Konular
982,387Mesajlar
32,979Kullanıcılar
kara kartalSon üye
Üst Alt