Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Midye Tatlısı

Midye Tatlısı
0
72

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4.5 su bardağı un
  • Ceviz, fındık, fıstık ne isterseniz
Üzerine için;
  • Tereyağı
Hamurun orta katları için;
  • Nişasta
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 damla limon

Midye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbet hazırlanır. Şeker ve suyu tencereye alınır ve kaynamaya bırakılır kaynadıktan sonra 5-6 damla limon suyu eklenerek 5 dakika daha kaynatılıp kapatılır özgür soğumaya bırakılır.
  2. Uygun bir kaba ceviz,nişasta ve tereyağı hariç başka materyaller konularak hamur yoğurulur.
  3. Yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. 20 adet beze elde edilir ve yarım 30 dakika dinlendirilir.
  5. Bezeleri 2 ‘ye ayrılır ve birinci 10 beze kullanılır.
  6. Bezeleri teker teker pasta tabağı büyüklüğünde nişastala ile açıp üste koyalım.
  7. 10 adedini de açtıktan sonra tek bir yufka üzere açabildiğimiz kadar büyük bir biçimde açalım.
  8. Sıkıca rulo formunda yapılır ve bize bir parmak genişliğinde keselim.
  9. Resimde göstermeye çalıştım bir tarafına iç harcımızdan koyup poğaça kapatır üzere kapatalım.
  10. Fırın tepsimize koyalım. Kalan öbür hamurları da birebir biçimde yapalım.
  11. Tereyağını eritip hamurların üzerine sürelim 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  12. Sıcak çıkan tatlımızın üzerine soğuk şerbeti dökelim şerbetini çeken tatlımız servise hazır afiyet olsun????????.
Midye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 yumurta1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 tatlı kaşığı sirkeYarım paket kabartma tozu4,5 su bardağı un Ortası için; Ceviz Üzeri için; 125 gr tereyağı Açarken kullanmak için: Mısır nişastası Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker2  su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Midye Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta200 gram tereyağı1 çay bardağı irmik1 çay bardağı ceviz içi1 yemek kaşığı tahin1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1.5 su bardağı un Şerbeti İçin 2.5 su bardağı şeker2 su bardağı suBirkaç damla limon suyu Midye Tatlısı Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı süt1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 yemek kaşığı sirke1 çay bardağı buğday nişastasıAldığı kadar un (yaklaşık olarak 3.5 su bardağına yakın kullandım)1 paket kabartma tozuBir çimdik tuz Ortası serpmek için; Buğday...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
El Açması Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbet için; 3.5 su bardağı su3.5 su bardağı şeker1 dilim limon Hamuru için; 2 adet yumurta1 çay bardak süt1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşık sirke1 fiske tuz3 su bardağı un- yumuşak bir hamur olacak Üzeri için; 125 gram tereyağ1 su bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Nefis Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Şerbet için: 3 su bardağı şeker3 su bardağı su3-4 damla limon suyu Hamuru için: 1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 çay bardağı nişasta1 adet yumurta1 yemek kaşığı limon suyuYarım çay kaşığı tuzAldığı kadar un (yaklaşık 2 buçuk su bardağı kadar)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt