Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Midye Tatlısı

Midye Tatlısı
0
67

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
midye-tatlisi-15.jpg

Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 4,5 su bardağı un
Ortası için;
  • Ceviz
Üzeri için;
  • 125 gr tereyağı
Açarken kullanmak için:
  • Mısır nişastası
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı şeker
  • 2  su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Midye Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Yoğurma kabımıza 1 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı sirke, yarım paket kabartma tozu ekleyip karıştıralım.
  2. Unu yavaş yavaş ekleyelim, 4,5 su bardağı un kâfi geldi siz kesinlikle denetimli dökün, yumuşak bir hamurumuz olacak.
  3. Hazır olan hamurumuzu 16 adet eşit kesimde bezelere ayıralım.
  4. 10 dk dinlenmeye bırakalım.
  5. Bu ortada şerbet gereçlerini tencereye alıp kaynatalım. 10 dk kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip 2 dk daha kaynatım soğuması için kenarda bekletelim.
  6. Şerbet büsbütün soğuk ve ağır kıvamlı olmalı aksi halde tatlıyı yumuşatır beğenilen bir tadı olmaz.
  7. Dinlenen bezelerimizi teker teker alt üstüne nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
  8. Tüm açılan bezeleri üst üste koyalım.
  9. Tüm bezeler bittikten sonra hepsini birden büyükçe açalım.
  10. Rulo formunda saralım. ( fotoğrafları inceleyebilirsiniz :) )
  11. Bir parmak kalınlığında keselim.
  12. Kestiğimiz her bezeyi çay tabağı büyüklüğünde tekrar açalım, ceviz koyup poğaça biçiminde kapatalım, tepsimize dizelim.
  13. 125 gr tereyağını tavada eritip tatlıların üzerine 1 er yemek kaşığı olacak biçimde dökelim.
  14. 180 derecede ısıtılmış fırında nar üzere kızarana kadar pişirelim.
  15. Fırından çıkan tatlıları soğutalım, farklı bir kaba alıp soğumuş şerbetle buluşturalım.
  16. 1 saat sonra servise hazırdır.
 

Similar threads

Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı süt1 tatlı kaşığı sirkeYarım paket kabartma tozu4.5 su bardağı unCeviz, fındık, fıstık ne isterseniz Üzerine için; Tereyağı Hamurun orta katları için; Nişasta Şerbeti için; 3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı süt1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 yemek kaşığı sirke1 çay bardağı buğday nişastasıAldığı kadar un (yaklaşık olarak 3.5 su bardağına yakın kullandım)1 paket kabartma tozuBir çimdik tuz Ortası serpmek için; Buğday...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
Midye Baklava Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı sıvı yağ ( bardak ölçüsü 125 ml)1 çay bardağı su1 çay bardağı süt1 yumurta1 yemek kaşığı sirke1 paket kabartma tozu4 su bardağı un yeniden de denetimli koyun Üzeri için 100 gram tereyağYarım çay bardağı sıvı yağ İçi için 1 kase iri çekilmiş ceviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
54
El Açması Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbet için; 3.5 su bardağı su3.5 su bardağı şeker1 dilim limon Hamuru için; 2 adet yumurta1 çay bardak süt1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşık sirke1 fiske tuz3 su bardağı un- yumuşak bir hamur olacak Üzeri için; 125 gram tereyağ1 su bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
63
Midye Tatlı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı elma sirkesiYarım paket kabartma tozuAldığı kadar un (yumuşak ele yapışmayan hamur olacak) İç harcı ; Ceviz Hamuru açmak için ; Nişasta Şerbeti ; 3 su bardağı şeker3 su bardağı su Üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt