
Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- Yarım paket kabartma tozu
- 4,5 su bardağı un
- Ceviz
- 125 gr tereyağı
- Mısır nişastası
- 2,5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Midye Tatlısı Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabımıza 1 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı sirke, yarım paket kabartma tozu ekleyip karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyelim, 4,5 su bardağı un kâfi geldi siz kesinlikle denetimli dökün, yumuşak bir hamurumuz olacak.
- Hazır olan hamurumuzu 16 adet eşit kesimde bezelere ayıralım.
- 10 dk dinlenmeye bırakalım.
- Bu ortada şerbet gereçlerini tencereye alıp kaynatalım. 10 dk kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip 2 dk daha kaynatım soğuması için kenarda bekletelim.
- Şerbet büsbütün soğuk ve ağır kıvamlı olmalı aksi halde tatlıyı yumuşatır beğenilen bir tadı olmaz.
- Dinlenen bezelerimizi teker teker alt üstüne nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
- Tüm açılan bezeleri üst üste koyalım.
- Tüm bezeler bittikten sonra hepsini birden büyükçe açalım.
- Rulo formunda saralım. ( fotoğrafları inceleyebilirsiniz
)
- Bir parmak kalınlığında keselim.
- Kestiğimiz her bezeyi çay tabağı büyüklüğünde tekrar açalım, ceviz koyup poğaça biçiminde kapatalım, tepsimize dizelim.
- 125 gr tereyağını tavada eritip tatlıların üzerine 1 er yemek kaşığı olacak biçimde dökelim.
- 180 derecede ısıtılmış fırında nar üzere kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkan tatlıları soğutalım, farklı bir kaba alıp soğumuş şerbetle buluşturalım.
- 1 saat sonra servise hazırdır.