Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Midye Tatlısı

Midye Tatlısı

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
midye-tatlisi-1.jpg

Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • 3.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
İçi için;
  • Çekilmiş ceviz (Fındık fıstık)
Şerbeti için:
  • 3.5 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon
Üzeri için;
  • 125 gram margarin

Midye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbetini hazırlayın. Bunun için suyu ve şekeri ocağa alın. Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon sıkın ve 30 dakika ağır ateşte kaynatıp ocağı kapatın.
  2. Hamur malzemelerini kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur zaten kadife gibi yumuşacık oluyor. Yoğurduğunuz hamuru 5 parçaya ayırın ve 20 dakika dinlenmeye bırakın.
  3. Sonra sırasıyla hamurlarınızı açın. Açarken nişasta kullanın ki yapışmasın rahat açılsın. Açtığımız hamura pile formu kazandırın.
  4. Masanın üstüne serip hamuru fotoğrafta görüldüğü gibi birbirine yaklaştırıp toplayın ki pileli olsun. Sonra 3-4cm aralıklarla ceviz koyun ve kesin.
  5. Cevizin üzerini kapatıp kesilen yerlerden sıkın ve ters evirip düzeltin. Bütün hamuru bu şekilde yapıp 180 derecede kontrol ederek pişirin. İlk sıcağı giden tatlımıza şerbetini dökün. Soğuyunca servis edebilirsiniz afiyet olsun.
  6. Ben tepsinin üstünü kapatmadım ki çıtır çıtır olsun. Dilerseniz siz de öyle yapabilirsiniz.
Midye Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Midye Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta200 gram tereyağı1 çay bardağı irmik1 çay bardağı ceviz içi1 yemek kaşığı tahin1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1.5 su bardağı un Şerbeti İçin 2.5 su bardağı şeker2 su bardağı suBirkaç damla limon suyu Midye Tatlısı Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı süt1 tatlı kaşığı sirkeYarım paket kabartma tozu4.5 su bardağı unCeviz, fındık, fıstık ne isterseniz Üzerine için; Tereyağı Hamurun orta katları için; Nişasta Şerbeti için; 3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı süt1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 yemek kaşığı sirke1 çay bardağı buğday nişastasıAldığı kadar un (yaklaşık olarak 3.5 su bardağına yakın kullandım)1 paket kabartma tozuBir çimdik tuz Ortası serpmek için; Buğday...
Cevaplar
0
Görüntüleme
94
El Açması Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbet için; 3.5 su bardağı su3.5 su bardağı şeker1 dilim limon Hamuru için; 2 adet yumurta1 çay bardak süt1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşık sirke1 fiske tuz3 su bardağı un- yumuşak bir hamur olacak Üzeri için; 125 gram tereyağ1 su bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
Nefis Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Şerbet için: 3 su bardağı şeker3 su bardağı su3-4 damla limon suyu Hamuru için: 1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 çay bardağı nişasta1 adet yumurta1 yemek kaşığı limon suyuYarım çay kaşığı tuzAldığı kadar un (yaklaşık 2 buçuk su bardağı kadar)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt