elektronikci
FD Üye

Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tutam tuz
- 3.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- Çekilmiş ceviz (Fındık fıstık)
- 3.5 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Birkaç damla limon
- 125 gram margarin
Midye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbetini hazırlayın. Bunun için suyu ve şekeri ocağa alın. Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon sıkın ve 30 dakika ağır ateşte kaynatıp ocağı kapatın.
- Hamur malzemelerini kaba alıp yumuşak bir hamur yoğurun. Hamur zaten kadife gibi yumuşacık oluyor. Yoğurduğunuz hamuru 5 parçaya ayırın ve 20 dakika dinlenmeye bırakın.
- Sonra sırasıyla hamurlarınızı açın. Açarken nişasta kullanın ki yapışmasın rahat açılsın. Açtığımız hamura pile formu kazandırın.
- Masanın üstüne serip hamuru fotoğrafta görüldüğü gibi birbirine yaklaştırıp toplayın ki pileli olsun. Sonra 3-4cm aralıklarla ceviz koyun ve kesin.
- Cevizin üzerini kapatıp kesilen yerlerden sıkın ve ters evirip düzeltin. Bütün hamuru bu şekilde yapıp 180 derecede kontrol ederek pişirin. İlk sıcağı giden tatlımıza şerbetini dökün. Soğuyunca servis edebilirsiniz afiyet olsun.
- Ben tepsinin üstünü kapatmadım ki çıtır çıtır olsun. Dilerseniz siz de öyle yapabilirsiniz.