Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Midye Tatlı

Midye Tatlı
0
117

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68

Midye Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (yumuşak ele yapışmayan hamur olacak)
İç harcı ;
  • Ceviz
Hamuru açmak için ;
  • Nişasta
Şerbeti ;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
Üzerine sürmek için ;
  • 150 gram tereyağı (eritilmiş)

Midye Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım 10 dk kaynatıp soğumaya bırakalım.
  2. Hamuru için un hariç başka materyalleri karıştıralım daha sonra unumuzu yavaş yavaş ek edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru 10 eşit bezeye bölüp yuvarlayalım her bir bezeye nişasta serpip tabak büyüklüğünde oklava ile açalım.
  4. Hepsine tıpkı süreci yapıp üst üste alalım olabildiğince ince açalım.
  5. Ucundan başlayarak rulo biçiminde sarıp bir parmak genişliğinde keselim.
  6. Kestiğimiz kesimleri oklava yahut merdane ile ortadan açıp içine cevizi ekleyip kapatalım.
  7. Bütün hepsine birebir süreci yaptıktan sonra üzerlerine çokça tereyağı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  8. Sıcak tatlımıza soğuk şerbetimizi döküp yaklaşık 3-4 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.
Midye Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Midye Baklava Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı sıvı yağ ( bardak ölçüsü 125 ml)1 çay bardağı su1 çay bardağı süt1 yumurta1 yemek kaşığı sirke1 paket kabartma tozu4 su bardağı un yeniden de denetimli koyun Üzeri için 100 gram tereyağYarım çay bardağı sıvı yağ İçi için 1 kase iri çekilmiş ceviz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin2 yumurta1 su bardağı süt1 su bardağı su1 su bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı sirke5.5-6 su bardağı kadar un Şerbeti için; 4.5 su bardağı şeker5 su bardağı su İçi için; CevizFındıkFıstıkAntep fıstığı (hepsi olur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı süt1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 adet yumurta1 yemek kaşığı sirke1 çay bardağı buğday nişastasıAldığı kadar un (yaklaşık olarak 3.5 su bardağına yakın kullandım)1 paket kabartma tozuBir çimdik tuz Ortası serpmek için; Buğday...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 yumurta1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 tatlı kaşığı sirkeYarım paket kabartma tozu4,5 su bardağı un Ortası için; Ceviz Üzeri için; 125 gr tereyağı Açarken kullanmak için: Mısır nişastası Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker2  su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
El Açması Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Şerbet için; 3.5 su bardağı su3.5 su bardağı şeker1 dilim limon Hamuru için; 2 adet yumurta1 çay bardak süt1 çay bardağı sıvı yağ1 yemek kaşık sirke1 fiske tuz3 su bardağı un- yumuşak bir hamur olacak Üzeri için; 125 gram tereyağ1 su bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
858,505Konular
982,700Mesajlar
33,053Kullanıcılar
gakgunSon üye
Üst Alt