bilgisayarci
FD Üye
Midye Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yumuşak ele yapışmayan hamur olacak)
- Ceviz
- Nişasta
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 150 gram tereyağı (eritilmiş)
Midye Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım 10 dk kaynatıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için un hariç başka materyalleri karıştıralım daha sonra unumuzu yavaş yavaş ek edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Hamuru 10 eşit bezeye bölüp yuvarlayalım her bir bezeye nişasta serpip tabak büyüklüğünde oklava ile açalım.
- Hepsine tıpkı süreci yapıp üst üste alalım olabildiğince ince açalım.
- Ucundan başlayarak rulo biçiminde sarıp bir parmak genişliğinde keselim.
- Kestiğimiz kesimleri oklava yahut merdane ile ortadan açıp içine cevizi ekleyip kapatalım.
- Bütün hepsine birebir süreci yaptıktan sonra üzerlerine çokça tereyağı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
- Sıcak tatlımıza soğuk şerbetimizi döküp yaklaşık 3-4 saat dinlendirelim. Afiyet olsun.