iltasyazilim
FD Üye
*
Meyveli Bisküvi Pastası Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı süt
*6 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 yemek kaşığı kakao
*1 vanilya
*1 çay bardağı damla çikolata
*3 paket sade ya da kakaolu petibör bisküvi
Üstü için :
*İsteğe bağlı olarak 1 su bardağına yakın süt ve 1 poşet sade kremşanti
*1 paket benmari usulü erittiğimiz 80 gr çikolata
*Şeftali veya başka meyveler
Meyveli Bisküvi Pastası Tarifi Yapılışı Öncelikle kare şeklinde bir tepsiye kakaolu petibör bisküviyi (sade de olur ) düzgünce dizelim
Tencereye sütü koyalım üstüne un ve nişastayı, şekeri, kakaoyu ekleyip çırpıcıyla iyice karıştırıp, ocağın üstüne alalım ve topaklanmaması için karıştırarak pişirelim Koyulaşmaya yakın 1 paket vanilyasını ekleyelim Bunu da muhallebiye karıştırarak yedirelim Muhallebi göz göz olunca yani koyulaşınca içine damla çikolatasını atalım ve hızlıca karıştırarak damla çikolatayı muhallebiye yedirelim Nefis muhallebimiz hazır
Bu çikolatalı muhallebinin (pudingin ) bir kısmını bisküvilerin üstüne düzgünce yayalım Pudingin üstüne tekrar bisküvi dizelim Tekrar puding ve tekrar puding derken 3 sıra bisküvi dizip üstüne de puding yayalım Soğumaya bırakalım Soğuyan pastanın üstüne isteğe göre, 1 su bardağına yakın sütle çırptığımız 1 poşet sade kremşantiyi güzelce yayalım (yaş pasta gibi ) şantiyi sürdükten sonra pastayı dilimleyelim ve ben daha albenili olsun diye şantinin üstüne benmari usulü erittiğim 80 gr çikolatayı da kaşıkla gezdirdim ve evde şeftali vardı (sevdiğiniz başka bir meyve de olabilir, evde ne varsa ))her dilimin üstüne bir dilim şeftali dilimi yerleştirdim
Not; istemeyen şanti koymayabilir, konulursa da yaş pasta tadında çok güzel oluyor Ben 3 paket kakaolu bisküvi kullanacaktım, 2 paket olduğu içinn bir tanesini de sade kullanmak zorunda kaldım Tercih size kalmış
çoook da güzel oldu yaani Afiyetler olsun olsun
Meyveli Bisküvi Pastası Tarifi İçin Malzemeler
*5 su bardağı süt
*6 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı mısır nişastası
*2 yemek kaşığı kakao
*1 vanilya
*1 çay bardağı damla çikolata
*3 paket sade ya da kakaolu petibör bisküvi
Üstü için :
*İsteğe bağlı olarak 1 su bardağına yakın süt ve 1 poşet sade kremşanti
*1 paket benmari usulü erittiğimiz 80 gr çikolata
*Şeftali veya başka meyveler
Meyveli Bisküvi Pastası Tarifi Yapılışı Öncelikle kare şeklinde bir tepsiye kakaolu petibör bisküviyi (sade de olur ) düzgünce dizelim
Tencereye sütü koyalım üstüne un ve nişastayı, şekeri, kakaoyu ekleyip çırpıcıyla iyice karıştırıp, ocağın üstüne alalım ve topaklanmaması için karıştırarak pişirelim Koyulaşmaya yakın 1 paket vanilyasını ekleyelim Bunu da muhallebiye karıştırarak yedirelim Muhallebi göz göz olunca yani koyulaşınca içine damla çikolatasını atalım ve hızlıca karıştırarak damla çikolatayı muhallebiye yedirelim Nefis muhallebimiz hazır
Bu çikolatalı muhallebinin (pudingin ) bir kısmını bisküvilerin üstüne düzgünce yayalım Pudingin üstüne tekrar bisküvi dizelim Tekrar puding ve tekrar puding derken 3 sıra bisküvi dizip üstüne de puding yayalım Soğumaya bırakalım Soğuyan pastanın üstüne isteğe göre, 1 su bardağına yakın sütle çırptığımız 1 poşet sade kremşantiyi güzelce yayalım (yaş pasta gibi ) şantiyi sürdükten sonra pastayı dilimleyelim ve ben daha albenili olsun diye şantinin üstüne benmari usulü erittiğim 80 gr çikolatayı da kaşıkla gezdirdim ve evde şeftali vardı (sevdiğiniz başka bir meyve de olabilir, evde ne varsa ))her dilimin üstüne bir dilim şeftali dilimi yerleştirdim
Not; istemeyen şanti koymayabilir, konulursa da yaş pasta tadında çok güzel oluyor Ben 3 paket kakaolu bisküvi kullanacaktım, 2 paket olduğu içinn bir tanesini de sade kullanmak zorunda kaldım Tercih size kalmış
çoook da güzel oldu yaani Afiyetler olsun olsun