Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

mescid-i hîf

mescid-i hîf
0
167

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Yetmiş peygamberin namaz kıldığı bildirilen Minâ'daki mescid
Mescidi Hîf'te yetmiş peygamber namaz kıldı Onlardan birisi Mûsâ aleyhisselâmdır, sanki ben onu katvani iki aba giymiş gibi deve üzerinde ihramlı görür gibiyim (Hadîsi şerîfRâmûzülEhâdîs)
Eğer Mekkeli olsaydım, her Cumartesi Minâ'ya gidip, Mescidi Hîf'te namaz kılardım (Ebû Hüreyre)

Similar threads

Mescidi Nebî Medîne şehrindeki Mescidi şerîf'i hicretin birinci senesinde Resûlullah (sallallahü aleyhi ve sellem), Eshâbı kirâm ile birlikte yaptılar Hicretin ikinci senesi, Receb ayında, kıblenin Kudüs'ten Kâbe'ye dönmesi emrolununca, mescidin Mekke'ye karşı olan kapısı kapatılıp karşı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
274
Câmi Âdâbı: Allah (cc): Ey Âdem oğulları, her mescidde zînetlerinizi takının(Araf, 731) buyurmaktadır Zînetten maksat edeptir Câmilerin ilk yapılış gayesi Allah'a ibadettir Bu bakımdan ibadet esnasında, cemaati rahatsız edecek derecede yüksek sesle konuşmak, soğansarmısak gibi kokusu çirkin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
Peygamber Efendimiz Medine’ye hicret ettiğinde devesi Kasvâ‘yı kendi haline bırakmış ve deve Ebû Eyyûb elEnsari Hazretleri’nin evinin önüne çökmüştürDaha sonra tekrar kalkarak az ilerideki boş araziye yerleşmiştir Devenin ilk çöktüğü yerde Efendimiz tam yedi ay misafir olmuştur İkinci çöktüğü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
MESCİDİNEBEVİ (biraz uzun ama çok güzel ve sürükleyici bir anlatım) Resulullah (sas)'ın Medine'ye hicretinden hemen sonra ashabıyla birlikte bina ettiği mescit Bu mescit, Mescidi Resul, Mescidi Şerîf, Mescidi Saadet ve Mescidi Nebevî adlarıyla da anılmaktadır Mescidi Haram ve Mescidi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
İLK YAPILAN MESCİD Resulullah (sas)'in ilk işi devesinin çöktüğü arsayı sahiplerinden satın alarak buraya bir mescit inşa etmek olmuştur Mescidi Nebî adı ile anılan bu mekânın İslâm devletinin oluşumu ve yönetilmesinde gördüğü fonksiyon oldukça büyüktür MESCİDU'NNEBEVİ Resulullah (sas)'ın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
76
858,500Konular
982,392Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt