
Mercimek Köftesi Tanımı İçin Materyaller
- Yarım su bardağı mercimek
- 1 buçuk su bardağı ince bulgur
- 2.5 su bardağı su
- Taze soğan
- Maydanoz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığından biraz fazla salça
- 1 adet doğranmış soğan
Mercimek Köftesi Tanımı Yapılışı
- 1/2 su bardağı mercimeği 2, 5 su bardağı su ile güzelce haşlıyoruz.
- Haşlandığı vakit birazcık suyu kaldığında altını kapatıp ince bulgur içine atıyoruz karıştırıyoruz ve kapağını kapatıyoruz .
- 20 dakika boyunca bekliyoruz.
- Daha sonra ince ince doğranmış soğanı, salça ile yağ ile kavuruyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Bu kademede taze soğan maydanoz ince ince doğranır.
- Mercimeğin içine salçalı yağ ile kavurduğumuz soğanı ekliyoruz güzelce yoğuruyoruz.
- Daha sonra üzerine ince ince kıydığımız soğan ve maydanozu ekliyoruz, tuz,karabiber,pul biber ekliyoruz.
- İstediğiniz hali verebilirsiniz, marulla tüketilmesini tavsiye ediyorum deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.