
Mercimek Köftesi (Senelerdir Şaşmayan Tarifim) İçin Malzemeler
- 2 bardağı mercimek
- 1 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( 100 ml)
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 3 -4 adet yeşil soğan
- Maydanoz (Ben sevmediğim için kullanmıyorum)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 limon suyu
- Mercimeği haşlamak için 3- 3,5 su bardağı kadar su mercimeğinizin markasına nazaran şu ölçüsü değişebilir.
Mercimek Köftesi (Senelerdir Şaşmayan Tarifim) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle güzelce yıkanan mercimek bir tencereye alınır. Üzerine 3 su bardağından biraz fazla su eklenip, kısık ateşte pişene kadar kaymaya bırakılır.
- İyice suyunu çekip pişen mercimeğin altı kapatılır üzerine bulgur eklenir güzelce karıştırılır tencerenin kapağı kapatılır 10 dk kadar dinlendirilir.
- Ardından kuru soğanlar ince ince doğranıp tavaya alınır. Üzerine sıvı yağ eği ile pembeleşinceye kadar kavrulur, pembeleşen soğanlara salça ek edilip 1 -2 dk daha kavrulup mercimek ve bulgurun üzerine dökülür.
- El dayanabilecek sıcaklığa geldikten sonra baharatlar limon ve tuz eklenir (Ben tuzu mercimeği haşlarken ekledim) yoğurulur.
- İnce ince doğranmış yeşil soğan ve maydanoz eklenir biraz daha yoğurulur istenildiği üzere şekillendirilip marul ve limon ile servis edilir. Afiyet olsun.