Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mercimek Köftesi (Senelerdir Şaşmayan Tarifim)

Mercimek Köftesi (Senelerdir Şaşmayan Tarifim)
0
29

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
mercimek-koftesi-senelerdir-sasmayan-tarifim.jpg

Mercimek Köftesi (Senelerdir Şaşmayan Tarifim) İçin Malzemeler

  • 2 bardağı mercimek
  • 1 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ( 100 ml)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 orta uzunluk kuru soğan
  • 3 -4 adet yeşil soğan
  • Maydanoz (Ben sevmediğim için kullanmıyorum)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon suyu
  • Mercimeği haşlamak için 3- 3,5 su bardağı kadar su mercimeğinizin markasına nazaran şu ölçüsü değişebilir.

Mercimek Köftesi (Senelerdir Şaşmayan Tarifim) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle güzelce yıkanan mercimek bir tencereye alınır. Üzerine 3 su bardağından biraz fazla su eklenip, kısık ateşte pişene kadar kaymaya bırakılır.
  2. İyice suyunu çekip pişen mercimeğin altı kapatılır üzerine bulgur eklenir güzelce karıştırılır tencerenin kapağı kapatılır 10 dk kadar dinlendirilir.
  3. Ardından kuru soğanlar ince ince doğranıp tavaya alınır. Üzerine sıvı yağ eği ile pembeleşinceye kadar kavrulur, pembeleşen soğanlara salça ek edilip 1 -2 dk daha kavrulup mercimek ve bulgurun üzerine dökülür.
  4. El dayanabilecek sıcaklığa geldikten sonra baharatlar limon ve tuz eklenir (Ben tuzu mercimeği haşlarken ekledim) yoğurulur.
  5. İnce ince doğranmış yeşil soğan ve maydanoz eklenir biraz daha yoğurulur istenildiği üzere şekillendirilip marul ve limon ile servis edilir. Afiyet olsun.
Mercimek Köftesi (Senelerdir Şaşmayan Tarifim) Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,654Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt