Mayasız Yumuşacık Pofidik Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ ve 2 parmak su karışımı
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 yumurta (beyazı hamur için sarısı üzerine sürülmek için)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
- Dilerseniz içini boş dilerseniz de istediğiniz gereçlerden (peynir, zeytin, kaşar vs) yapabilirsiniz
- Yumurta sarısı
Mayasız Yumuşacık Pofidik Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tüm gereçleri bir kaba alıp karıştırıyoruz.
- Kulak göğsü kıvamından çok az yumuşak kıvama geldiği vakit hamurumuz hazır demektir.
- Avuç içi büyüklüğünde elimizle açıp içine dilediğiniz malzemeyi koyup şekillendiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Mayasız Yumuşacık Pofidik Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.