Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mayasız Yumuşacık Lavaş Ekmeği

Mayasız Yumuşacık Lavaş Ekmeği
0
70

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
mayasiz-yumusacik-lavas-ekmegi.jpg

Mayasız Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yaklaşık 500 gram un
  • 200 ml ılık su (1 su bardağı)
  • 100 ml ılık süt (1 çay bardağı)
  • 50 ml sıvı yağ (Yarım çay bardağı)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığından biraz az tuz

Mayasız Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamuru için; gereken bütün materyalleri yoğurma kabına alalım. Unu denetimli bir formda ekleyerek yumuşak ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur yoğuralım. Hamurun üzerine çok az sıvı yağ gezdirip hamuru toparlayalım.
  2. Zamanınız varsa 15-20 dakika dinlendirin. Böylelikle daha rahat açabilirsiniz lakin mecbur değil.
  3. Hamuru 10-12 adet eşit bezeye ayırıp yuvarlayalım.
  4. Unladığımız tezgahta merdane yada oklava yardımıyla ince olacak halde açalım. Tavayı ocağa alalım ve ısıtalım. Fazla yüksek ayarda olmasın. Yufkaları daima çevirerek yakmadan pişirelim.
Not: Hamur ince olduğu için çok uzun pişirip kurutmayın. Daima çevirin hafif renk alması kâfi. Pişen lavaşları hiç bekletmeden bir mutfak bezin ortasına üst üste dizin. Şayet daha sonra tüketecekseniz lavaşları bezin ortasına sarın ve bir poşete yerleştirin. Bu formda yumuşak kalacaktır.

Mayasız Yumuşacık Lavaş Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mayasız İpek Lavaş Tanımı İçin Malzemeler 4 su bardağı un1 su bardağı ılık su (200 ml)Yarım çay bardağı ılık süt (100 ml)Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)1 tatlı kaşığı kabartma tozu1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı (silme) tuz Mayasız İpek Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Mayasız Sütsüz Yumşacık Lavaş Tanımı İçin Malzemeler 600 gram un (4 su bardağı)400 ml su (1,5 su bardağı)1 silme yemek kaşığı tuz Bulamak için; Un Tava için; Sıvıyağ Üstüne; Tereyağı Mayasız Sütsüz Yumşacık Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un ve tuzu kabımıza alalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
91
Tepside Mayasız Yumuşacık Pratik Lavaş Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt1 su bardağı su1 yemek kaşığı tuz5.5 su bardağı un Tepside Mayasız Yumuşacık Pratik Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurt, su ve tuz karıştırılır. Üzerine denetimli bir halde un eklenir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
52
Lavaş (Yumuşacık) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık su1,5 su bardağı ılık sütYarım su bardağı zeytinyağı1 tatlı kaşığı instant maya1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Lavaş (Yumuşacık) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Geniş bir yoğurma kabına ılık suyu ılık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı yoğurt2 buçuk su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı kabartma tozu Su Kullanmadan Yapılan Mayasız Yumuşacık Balon Lavaşlar Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Yoğurma kabına yoğurt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt