Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Lavaş (Yumuşacık)

Lavaş (Yumuşacık)
0
22

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
lavasyumusacik.jpg

Lavaş (Yumuşacık) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Lavaş (Yumuşacık) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Geniş bir yoğurma kabına ılık suyu ılık sütü ve zeytin yağını katalım üzerine unu (Kontrollü ekleyin)mayayı şekeri ve tuzu katıp hoş ce yoğuralım. Yumuşak ele çok yapışmayan bir hamur elde edelim üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  2. Mayası gelen hamuru tekrar bir yoğurup gazını alalım.
  3. Tezgahı unlayalım. Mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açıp.
  4. Yanmaz yapışmaz tavada gerili önlü pişirelim tavayı yağlamıyoruz. Tavada biri pişerken siz oburunu açabiliyorsunuz küçük olduğu için kolay açılıyor merak etmeyin birincisinden sonra eliniz alışıyor aslında.
  5. Bu ortada çok kızartmayın kuru olabilir.
  6. Pişen lavaşları üst üste koyup üzerinide pak bir mutfak bezi ile örtün ki kurumasınlar bu süreç çok değerli tavadan aldığınız lavaşları açıkta bırakırsanız kurur. Üstünü örterseniz yumuşacık kalır.
 
858,505Konular
982,678Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt