
Mayasız 10 Dakikada Pişi (Dışı Çıtır İçi Yumuşak) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane kabartma tozu
- Çay kaşığı ucunda karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (Kulak memesi)
- 1 su bardağı sıvı yağ
Mayasız 10 Dakikada Pişi (Dışı Çıtır İçi Yumuşak) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Şipşak çabucak hazır olan pişi. Birinci evvel süt yumurta yağ tuz kabartma ve karbonat yeterlice karıştırıp denetimli bir biçimde kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
- Merdane ve açma tahtasını hazırlayalım görseldeki üzere hamuru merdane yardımı ile açalım tavamıza yağı döküp ısıtalım çay bardağı yardımı ile kesme yapalım.
- İster ortadan serçe parmak ile delikler açın ister sade hali ile pişirin artlı önlü kızarıncaya kadar pişirin.
- Bütün hamura birebir süreci yaptıktan sonra ılık olduktan sonra servis haline gelecektir tadı o kadar enfes ve lezzetli ki ben toz şeker ile yemeği daha çok seviyorum ortadan ikiye bölüp tozşekeri doldurup az ölçüde tadı da hoşuma gidiyor istediğiniz üzere yiyebilirsiniz afiyet olsun.