Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mayasız 10 Dakikada Pişi (Dışı Çıtır İçi Yumuşak)

Mayasız 10 Dakikada Pişi (Dışı Çıtır İçi Yumuşak)
0
62

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
mayasiz-10-dakikada-pisi-disi-citir-ici-yumusak.jpg

Mayasız 10 Dakikada Pişi (Dışı Çıtır İçi Yumuşak) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tane kabartma tozu
  • Çay kaşığı ucunda karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (Kulak memesi)
Kızartmak için;
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Mayasız 10 Dakikada Pişi (Dışı Çıtır İçi Yumuşak) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Şipşak çabucak hazır olan pişi. Birinci evvel süt yumurta yağ tuz kabartma ve karbonat yeterlice karıştırıp denetimli bir biçimde kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edelim.
  2. Merdane ve açma tahtasını hazırlayalım görseldeki üzere hamuru merdane yardımı ile açalım tavamıza yağı döküp ısıtalım çay bardağı yardımı ile kesme yapalım.
  3. İster ortadan serçe parmak ile delikler açın ister sade hali ile pişirin artlı önlü kızarıncaya kadar pişirin.
  4. Bütün hamura birebir süreci yaptıktan sonra ılık olduktan sonra servis haline gelecektir tadı o kadar enfes ve lezzetli ki ben toz şeker ile yemeği daha çok seviyorum ortadan ikiye bölüp tozşekeri doldurup az ölçüde tadı da hoşuma gidiyor istediğiniz üzere yiyebilirsiniz afiyet olsun.
Mayasız 10 Dakikada Pişi (Dışı Çıtır İçi Yumuşak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,670Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt