iltasyazilim
FD Üye
Marmelatlı Pastahane Kurabiyesi ( Ağızda Dağılan) Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket margarin (250 gram)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ (Çay bardağı ölçüsü: 110 ml )
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 yumurta akı
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*4 su bardağı un (Kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml )
*Arası için; Marmelat veya reçel (Ben portakal reçeli kullandım)
*Hindistan cevizi
Marmelatlı Pastahane Kurabiyesi ( Ağızda Dağılan) Tarifi Yapılışı
Tüm malzemeyi geniş bi kaba alıp yoğuralım Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim küçük toplar halinde hamurdan parçalar alıp yuvarlayalım Sonra hafifçe elimizle bastırıp yassılaştıralım Çatalın arka tarafıyla hamurun bi ucunu bastıralım ve tepsiye atıp 180 derece fırında 10 dk pişirelim Kurabiyeler pembeleşmemeli Çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakalım sonra iki kurabiye arasına marmelat yahut reçel sürüp birbirlerine yapıştıralım Çatalla ezilmeyen tarafını reçele hemen sonrada hindistan cevizine buluyalım Buzdolabında biraz bekletirsek tadı tam oturmuş olur Buzluğa da atabilirsiniz tadı bozulmuyor Gerçekten ağızda dağılan ve tadı müthiş bi kurabiye
*1 paket margarin (250 gram)
*Yarım çay bardağı sıvı yağ (Çay bardağı ölçüsü: 110 ml )
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 yumurta akı
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*4 su bardağı un (Kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml )
*Arası için; Marmelat veya reçel (Ben portakal reçeli kullandım)
*Hindistan cevizi
Marmelatlı Pastahane Kurabiyesi ( Ağızda Dağılan) Tarifi Yapılışı
Tüm malzemeyi geniş bi kaba alıp yoğuralım Ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim küçük toplar halinde hamurdan parçalar alıp yuvarlayalım Sonra hafifçe elimizle bastırıp yassılaştıralım Çatalın arka tarafıyla hamurun bi ucunu bastıralım ve tepsiye atıp 180 derece fırında 10 dk pişirelim Kurabiyeler pembeleşmemeli Çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakalım sonra iki kurabiye arasına marmelat yahut reçel sürüp birbirlerine yapıştıralım Çatalla ezilmeyen tarafını reçele hemen sonrada hindistan cevizine buluyalım Buzdolabında biraz bekletirsek tadı tam oturmuş olur Buzluğa da atabilirsiniz tadı bozulmuyor Gerçekten ağızda dağılan ve tadı müthiş bi kurabiye