Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 170 gram tereyağ yahut margarin (Oda ısısında yumuşamış olacak)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- 4 su bardağı un (Bardak ölçü 200ml)
- Yarım paket kabartma tozu
- Çilek reçeli yahut marmelatı
- Pudra şekeri
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün materyal karıştırılır. Unu eleyerek ve denetimli formda ekleyin. 3 buçuk bardaktan sonra dikkatli kullanın unu. Yumuşak bir hamur olmalı.
- Yoğrulan hamurun üzerini kapatıp 10 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru 2 kesime ayırın.
- 2 adet fırın kağıdı ortasında bir kesimini merdane ne kalın nede çok ince olacak biçimde ile açın klasik su bardağı ile daireler kesin.
- Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Artan hamurları tekrar yuvarlayıp tekrar tıpkı süreci yapın.
- Öteki kalan hamuru da birebir formda açıp tıpkı bardak ile kesin bir su şişesi kapağı ile hamurun ortasından yuvarlaklar kesin ve yeniden fırın kağıdı serilmiş tepsiye dikkatli bir biçimde dizin.
- Artan hamurları da tekrar yoğurun ve birebir süreci yapıp evvelden ısıtılmış 170 derece de 10 dakika pişirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.