
Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Hamuru İçin
- 170 gram tereyağ yahut margarin (Oda ısısında yumuşamış olacak)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 vanilya
- 4 su bardağı un (Bardak ölçü 200ml)
- Yarım paket kabartma tozu
- Çilek reçeli yahut marmelatı
- Pudra şekeri
Marmelatlı Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün materyal karıştırılır. Unu eleyerek ve denetimli formda ekleyin. 3 buçuk bardaktan sonra dikkatli kullanın unu. Yumuşak bir hamur olmalı.
- Yoğrulan hamurun üzerini kapatıp 10 dakika buzdolabında dinlendirin. Dinlenen hamuru 2 kesime ayırın.
- 2 adet fırın kağıdı ortasında bir kesimini merdane ne kalın nede çok ince olacak biçimde ile açın klasik su bardağı ile daireler kesin.
- Fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizin. Artan hamurları tekrar yuvarlayıp tekrar tıpkı süreci yapın.
- Öteki kalan hamuru da birebir formda açıp tıpkı bardak ile kesin bir su şişesi kapağı ile hamurun ortasından yuvarlaklar kesin ve yeniden fırın kağıdı serilmiş tepsiye dikkatli bir biçimde dizin.
- Artan hamurları da tekrar yoğurun ve birebir süreci yapıp evvelden ısıtılmış 170 derece de 10 dakika pişirin.