
Mantolu Sosis Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 cimdik tuz
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 su bardağı galeta unu
- Kaşar
- Sosis
- Çöp şiş
Mantolu Sosis Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Süt,şeker ,yumurta ,tuz güzelce çırpılır.
- Un eklenir pürüzsüz bir hamur elde edilir. (kek hamurundan biraz daha katı olacak).
- Öbür tarafta çöp şişlere evvel sosis sonra uzun biçimde kesilmiş kaşar takılır.
- Kaç sosis kullanacaksınız hepsi hazırlanır.
- Öbür tarafta hamur derin bir bardağa konulur zira çöp şişli sosisler karışıma bulansın diye.
- Geniş krep tavasında yag kızdırılır çöp şişleri evvel hamura akabinde galeta ununa bulayıp gerili önlü kızartın.
- Kızaran tüm sosisleri servis tabağına alın.
- İster üzerine isterseniz sos tabaklarında ketçap ve mayonezle servis yapabilirsiniz. Sıcak tüketin. Afiyet olsun.