
Mantı Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için ;
- 500 gram un
- 225 ml su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz / karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 kase yoğurt
- İsteğe bağlı sarımsak
Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle 500 gram unumuzu karıştırma kabına alıp ortasını çukurlaştıralım ve buraya yumurtamızı kıralım.
- Çatal yardımıyla çırpalım yavaş yavaş kenardaki unlardanda alarak çırpmaya devam edelim.
- Daha sonra suyumuzu ve tuzumuzada ekleyelim.
- Elimizle yoğurmaya geçebiliriz.
- Hamurumuzu uygunca hava almayacak halde streçle kaplayıp oda sıcaklığında 25-30 dk dinlenlendirelim.
- Hamurun kıvamı için bu koşul dinlenince daha hoş oluyor.
- Hamurumuz dinlenirken iç gereçlerimizi hazırlamaya geçebiliriz.
- Soğanımızı rendenin büyük tarafıyla rendeleyebiliriz yahut rondodan istediğimiz büyüklüğe gelinceye kadar çekebiliriz.
- Rendenin küçük tarafıyla yaparsak soğan çok sulanır.
- İç harcımız için tüm gereçleri ekleyip güzelce yoğuralım.
- Dinlenen hamurumuzu istediğimiz boyutta bezelere ayırıp açmaya başlayabiliriz.
- Ben genelde küçük bezelere ayırıyorum zira açması daha pratik geliyor.
- Dinlenen hamurumuzun kıvamı çok yeterli olduğu için ekstra un eklemeden açmaya başlayabiliriz.
- Bu etapta istediğiniz kalınlıkta açıp, istediğiniz boyutta kesip, istediğiniz formu verebilirsiniz.
- Önemli olan hamurun ölçülerinin dışına çıkmamak.
- Hamur sert oldu su ekleyeyim yahut yumuşak oldu un ekleyeyim demeyin tıpkı ölçüleri kullanın sahiden hoş kıvamlı bir hamur oluyor.
- İsterseniz ölçüleri iki katına çıkarıp daha fazla mantı elde edebilirsiniz.
- Ben bu ölçünün 2 katını kullanıp buzluğuma atıyorum çok pratik oluyor.
- Tepsiye fırın kağıdı serip mantıları donduruyorum daha sonra poşetliyorum böylelikle mantılar birbirine yapışmıyor.
- pişirmek istediğiniz vakit suda haşlayıp soslarla servis edebilirsiniz.
- Sosumu hazırlarken ise tereyağını eritip salça ekliyorum yahut tereyağına kırmızı tozbiber hangisini isterseniz.
- Sumak ve nane ile servis edebilirsiniz çok yakışıyor.Şimdiden afiyet olsun
.
Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı