Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantı

Mantı
0
36

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
manti.jpg

Mantı Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için ;
  • 500 gram un
  • 225 ml su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
İç harç için;
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz / karabiber
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 kase yoğurt
  • İsteğe bağlı sarımsak

Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle 500 gram unumuzu karıştırma kabına alıp ortasını çukurlaştıralım ve buraya yumurtamızı kıralım.
  2. Çatal yardımıyla çırpalım yavaş yavaş kenardaki unlardanda alarak çırpmaya devam edelim.
  3. Daha sonra suyumuzu ve tuzumuzada ekleyelim.
  4. Elimizle yoğurmaya geçebiliriz.
  5. Hamurumuzu uygunca hava almayacak halde streçle kaplayıp oda sıcaklığında 25-30 dk dinlenlendirelim.
  6. Hamurun kıvamı için bu koşul dinlenince daha hoş oluyor.
  7. Hamurumuz dinlenirken iç gereçlerimizi hazırlamaya geçebiliriz.
  8. Soğanımızı rendenin büyük tarafıyla rendeleyebiliriz yahut rondodan istediğimiz büyüklüğe gelinceye kadar çekebiliriz.
  9. Rendenin küçük tarafıyla yaparsak soğan çok sulanır.
  10. İç harcımız için tüm gereçleri ekleyip güzelce yoğuralım.
  11. Dinlenen hamurumuzu istediğimiz boyutta bezelere ayırıp açmaya başlayabiliriz.
  12. Ben genelde küçük bezelere ayırıyorum zira açması daha pratik geliyor.
  13. Dinlenen hamurumuzun kıvamı çok yeterli olduğu için ekstra un eklemeden açmaya başlayabiliriz.
  14. Bu etapta istediğiniz kalınlıkta açıp, istediğiniz boyutta kesip, istediğiniz formu verebilirsiniz.
  15. Önemli olan hamurun ölçülerinin dışına çıkmamak.
  16. Hamur sert oldu su ekleyeyim yahut yumuşak oldu un ekleyeyim demeyin tıpkı ölçüleri kullanın sahiden hoş kıvamlı bir hamur oluyor.
  17. İsterseniz ölçüleri iki katına çıkarıp daha fazla mantı elde edebilirsiniz.
  18. Ben bu ölçünün 2 katını kullanıp buzluğuma atıyorum çok pratik oluyor.
  19. Tepsiye fırın kağıdı serip mantıları donduruyorum daha sonra poşetliyorum böylelikle mantılar birbirine yapışmıyor.
  20. pişirmek istediğiniz vakit suda haşlayıp soslarla servis edebilirsiniz.
  21. Sosumu hazırlarken ise tereyağını eritip salça ekliyorum yahut tereyağına kırmızı tozbiber hangisini isterseniz.
  22. Sumak ve nane ile servis edebilirsiniz çok yakışıyor.Şimdiden afiyet olsun :).

Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Mantı Tanımı İçin Gereçler 6 Beze İçin 4 su bardağı un (Hamur sert kıvamda olmalı yumuşak olmamalı)1,5-2 su bardağı su1 yumurta2 tatlı kaşığı tuz Kıyma Harç İçin 500 gram kıyma1 soğan rendesi1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber1 tatlı kaşığı pulbiber1 tatlı kaşığı karabiber1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamur için : 1 kg un1 yumurta1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su (1-2 bardak) İç harcı için : 250-300 gram kıymaAz bir ölçüde karabiberAz bir ölçüde kimyon1 adet soğan1 çay kaşığı tuz Sos için : 2 yemek kaşığı tereyağ ve 1 yemek kaşığı salçaKuru nane Üzeri için ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
Mantı (El Açması) Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzYarım su bardağı suKıvama nazaran un (Hafif sert kıvam olacak ) İç harç için : 150 gram kıyma1 adet soğan rendesi1 çay kaşığı karabiber Yoğurtlu sos için; Biraz yoğurt2 adet sarımsak tuz Üzeri için; Sıvı yağ kırmızı toz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
Mantı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 5 yahut 5,5 su bardağı un2 su bardağı ılık su1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz İçi için; 300 gram kıyma1 adet rendelenmiş soğan1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber pul biber çok az kimyon Sosu için; 2 bardak çırpılmış yoğurt1 diş sarımsak ezilmiş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Muska Mantı Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 3 su bardağı un1.5 su bardağı su(kontrollü dökelim una nazaran değişiklik olabilir katı olmasın)Tuz İç harcı için; 200 gram kıyma1 adet küçük soğan2-3 kol maydanoz (ben kullanmadım.olsa hoş olur)Yarım çay kaşığı karabiberYarım çay kaşığı tuz10-12...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt