Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantı

Mantı
0
35

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
manti.jpg

Mantı Tanımı İçin Gereçler


6 Beze İçin
  • 4 su bardağı un (Hamur sert kıvamda olmalı yumuşak olmamalı)
  • 1,5-2 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tuz
Kıyma Harç İçin
  • 500 gram kıyma
  • 1 soğan rendesi
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Baharatları damak zevkinize nazaran ayarlayın
Üzeri İçin
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
Yağ Sos İçin
  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Mantı Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle hamuru hazırlamak için unu havuz halinde açıp içine yumurta, tuz ve suyu azar azar ekleyerek sert bir hamur yoğurun.
  2. İstediğiniz büyüklükte bezeler hazırlayıp üzerini poşet ile kapatıp dinlendirmeye bırakın.
  3. Kıyma harcını hazırlamak için soğanı rendeleyip suyunu süzün.
  4. Kıymanın içine rendelenmiş soğan ve istediğiniz ölçüde baharatları ekleyip karıştırın.
  5. Dinlenen hamur bezeleri oklava yada merdane yardımı ile çok kalın olmayacak biçimde açın.
  6. Üç parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Üzerine kıyma harçtan koyup rulo formunda sarın.
  7. Tüm sarma süreci bittiğinde hafif unlayıp birer parmak kalınlığında kesin.
  8. Dilerseniz benim üzere haşlamadan evvel hafif yağda kızartıp su dolu tencerede haşlayın 5-10 dakika haşlandıktan sonra tabaklara hisse edin. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
  9. Son olarakta tavada tereyağ ve sıvı yağını katıp eritin. İçine salça ve tozbiberi ekleyip hafif köpürdükten sonra ocağın altını kapatıp yoğurtların üzerine gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz.
 
858,505Konular
982,663Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt