
Mantı Tanımı İçin Gereçler
6 Beze İçin
- 4 su bardağı un (Hamur sert kıvamda olmalı yumuşak olmamalı)
- 1,5-2 su bardağı su
- 1 yumurta
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 500 gram kıyma
- 1 soğan rendesi
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Baharatları damak zevkinize nazaran ayarlayın
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 1 çorba kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Mantı Tanımı Yapılışı
- Öncelikle hamuru hazırlamak için unu havuz halinde açıp içine yumurta, tuz ve suyu azar azar ekleyerek sert bir hamur yoğurun.
- İstediğiniz büyüklükte bezeler hazırlayıp üzerini poşet ile kapatıp dinlendirmeye bırakın.
- Kıyma harcını hazırlamak için soğanı rendeleyip suyunu süzün.
- Kıymanın içine rendelenmiş soğan ve istediğiniz ölçüde baharatları ekleyip karıştırın.
- Dinlenen hamur bezeleri oklava yada merdane yardımı ile çok kalın olmayacak biçimde açın.
- Üç parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Üzerine kıyma harçtan koyup rulo formunda sarın.
- Tüm sarma süreci bittiğinde hafif unlayıp birer parmak kalınlığında kesin.
- Dilerseniz benim üzere haşlamadan evvel hafif yağda kızartıp su dolu tencerede haşlayın 5-10 dakika haşlandıktan sonra tabaklara hisse edin. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
- Son olarakta tavada tereyağ ve sıvı yağını katıp eritin. İçine salça ve tozbiberi ekleyip hafif köpürdükten sonra ocağın altını kapatıp yoğurtların üzerine gezdirip afiyetle yiyebilirsiniz.