Mantı Pastırmalı Tanımı İçin Materyaller
Hamur için:
- 2 su bardak un
- 1 su bardak su
- 1 adet yumurta
- Göz kararı tuz
- 200 gram kıyılmış pastırma
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Kuru nane
- Kırmızı biber
- Kara biber
- 1-2 yemek kaşığı tereyağı
- 1-1.5 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Mantı Pastırmalı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Derince bir kabın içinde un,su,tuz ve 1 adet yumurta güzelce yoğurulur.
- Elde edilen hamur 2 eşit bezeye ayrılır. Hamur 10 dakika kadar dinlendirilir.
- Pastırma ince ince kıyılarak hazırlanır.
- Her bir beze oklava yardımıyla az bir un yardımıyla bir tepsi büyüklüğü kadar açılır.
- Açılan hamur 1-1. 5 cm kareler olacak biçimde kesilir.
- İçlerine hazırladığımız pastırmadan göz kararı konularak mantı biçiminde katlanır.
- Hazırladığımız mantılar fırın tepsisine konarak fırında 180 derece 10 dakika kadar kurutulur. Bu mantılarımızı pişirirken hamur olmasını engelleyecektir.
- Tencerede kaynayan 1-1. 5 litre kadar suya fırından çıkan mantılarımızı kaynayan suya atıyoruz.
- Olağan mantı pişirme müddetinden biraz daha fazla pişiriyoruz ki pastırmanın aroması hamura yeterlice geçsin.
- Sos tavası içerisinde tereyağ, salçalar ve baharat karışımını pişiriyoruz.
- Tabağa aldığımız mantılarımızın üzerine sarımsaklı yoğurt ve hazırladığımız bu sosu dökerek servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.