elektronikci
FD Üye
Mantarlı Tavuklu Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler
- 3 orta uzunluk patates
- Yarım kilo mantar
- 2 kesim tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı kaşar peyniri
Mantarlı Tavuklu Beşamel Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patateslerimizi istediğimiz büyüklükte doğrayıp tepsimize alıyoruz, zeytinyağlımızla yeterlice karıştırıp 180° fırınımıza veriyoruz.
- Tavuklarımızı haşlıyoruz. 25-30 dk kadar fırında kalan patateslerimizi orta ara karıştırıyoruz ve yumuşayınca mantarlarımızı da istediğimiz büyüklükte doğrayıp üzerine koyuyoruz ve fırınımıza veriyoruz.
- Mantarlar pişene kadar yaklaşık 15-20 dk kadar yemeğimizi pişiriyoruz.
- Beşamel sosumuzu yapıyoruz. Evvel tereyağımızı ve unumuzu kavurup tavuk suyunu ve sütü ekliyoruz. Pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
- Haşlanan tavuklarımızı çok küçük olmayacak formda tiftiyoruz ve mantarlarımızın üzerine diziyoruz.
- Beşamel sosumuzu ve rendelediğimiz kaşar peyniri de üzerine koyup üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Ve afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.