Mantarlı Patates Tanımı İçin Materyaller
- 4 adet orta uzunluk patates
- 1 adet havuç
- 1 paket mantar
- 1 demet yeşil soğan
- 4 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 paket krema
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Kekik
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar
Mantarlı Patates Tanımı Yapılışı
- Patates ve havuçları ortaboy kalınlıkta halka formunda doğrayıp zeytin yağı ve baharatlarla karıştırıp fırınlayalım.
- Farklı bir tavada kabuklarını soyduğumuz mantarları nemli havlu peçeteyle güzelce temizleyip zeytinyağında soteliyoruz.
- İki diş sarımsağı ekleyip mantarların pişmesine yakın ince doğradığımız bir demet yeşil soğanı ekliyoruz.
- Karabiber ve tuz ekleyip altını kapatıyoruz daha sonra fırından çıkardığımız patatesleri ve mantarları harmanlıyoruz.
- Kaşar peynir ve krema ile karıştırıp tekrar fırınlıyoruz. Kaşarlar eriyip krema suyunu çektikten sonra fırından çıkartıyoruz ve servis yapabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.