Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mantar Soslu Püreli Bonfile

Mantar Soslu Püreli Bonfile

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
mantar-soslu-pureli-bonfile-1.jpg

Mantar Soslu Püreli Bonfile Tanımı İçin Malzemeler


Bonfile etleri marine için;
  • 7-8 parça bonfile
  • Tuz karabiber 1 çay kaşığı
  • 2-3 diş sarımsak
  • Mantar sosun materyali;
  • 10 adet mantar
  • 1 tana soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 paket krema
  • Tuz karabiber kekik (1 çay kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Patates püresi için;
  • 3 patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kaşar peyniri

Mantar Soslu Püreli Bonfile Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bonfile etlerimizi 1 gece yahut 3 saat marine edelim.
  2. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve sarımsağı leğen içine alalım bofileler ile güzelce karıştırıp üzerine streç ile kapatalım dolapta dinlenmeye bırakalım (Bu dinlendirmeyi kesinlikle yapın)
  3. Kızgın tavada tereyağı eritip, marine edilen bonfileleri 2-3dk artlı önlü üzerine tereyağından cet ata pişirelim.
  4. Ayrı bir tavada zeytin yağı ve tereyağı ekleyelim küp doğradığımız soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar pişirelim.
  5. Daha sonra mantarları ek edip, mantarlar suyunu salıp çekene kadar soteleyelim.
  6. Suyunu çekince krema, tuz, karabiber, kekik ekleyip 2 dk daha pişirip, altını kapatalım.
  7. Patates püresi için patatesleri haşlayalım. Haşlandıktan sonra karıştırma kabına alalım tereyağı, tuz ve kaşar peyniri ek edip, patates ezici ile ezelim pürüzsüz bir kıvam olsun.
  8. Servis tabağına evvel patates püresi sonra bonfile en üstüne mantar sosu döküp servis edelim. Ben yanında kremalı kekikli mantar ile tercih ettim. Afiyet olsun ????.
Mantar Soslu Püreli Bonfile Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,778Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt