bilgisayarci
FD Üye
Mantar Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 200 gram buğday nişastası
- 1.5 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı kakao
Mantar Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle oda ısısında yumuşaklığında olan margarin, yumurta ve pudra şekerini düzgünce yoğuralım.
- Daha sonra nişasta(mısır nişastası da kullanabilirsiniz), vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyelim. Lakin unu denetimli biçimde eklerseniz daha yeterli olur azaltıp yada artırabilirsiniz.
- İyice yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde hamurlar kopararak biçim verelim ve yağlı kağıt serili olan fırın tepsimize dizelim.
- Ben kapak kullandım sizde isteğinize nazaran bir meteryali kakaoya batırıp hamura hal veriniz. (bu materyallerden 16 tane kurabiye elde ettim. ).
- Şimdi de evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika kantrollu biçimde pişiriniz. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.