Mantar Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1, 5 su bardağı mısır nişastası
- 2, 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2-3 yemek kaşığı kakao
Mantar Kurabiye Tanımı Yapılışı
- Oda ısısında yumuşamış margarin, yumurta ve pudra şekerini yoğurma kabına alıp elle yeterlice yoğuralım.
- Üzerine nişasta ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edelim.
- En son kabartma tozunu ve azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan kulak göğsü kıvamda bir hamur yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp top halinde yuvarlayalım.
- Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye aralıklı dizelim.
- Minik ağızlı bir şişenin ağzını kakaoya çokça batırıp hamurların ortasına bastıralım.
- Evvelden ısıtılmış 165 derecedeki fırında 25-30 dakika ortası üzeri beyaz altı hafif pembeleşmiş olunca fırından alalım.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.