
Mantar Graten Tarifi İçin Malzemeler
- ️ 300 gram mantar
- ️ 2 diş sarımsak
- ️ 1 adet soğan
- ️ 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- ️ 2 yemek kaşığı tereyağı
- ️ 2 yemek kaşığı un
- ️ 2 su bardağı süt
- ️ Tuz, karabiber, muskat
- Kaşar peyniri rendesi
Mantar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Mantarlar dörde bölünüp yağsız tencerede kavrulur.
- Suyunu salıp çekince zeytinyağı, soğan ve sarımsak ilave edilip kavrulur.
- Ayrı bir tencerede tereyağı ve un kavrulur, sütte ilave edilip 5 dakika kaynatılır.
- Baharatlar ilave edilir. Kıvamı akışkan olmalı.
- İstenilen bir fırın kabına önce mantarları sonra beşamel sosunu en üste kaşar peyniri serpilir.
- Peynir kızarana kadar 200 derecelik fırında pişirilir. Afiyet olsun ????.