teknolojiuzmani
FD Üye
Mantar Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 400 gram mantar
- 1 su bardağı pirinç
- Tereyağı
- Sıvıya yağ
- Tuz
Mantar Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvı yağı tencereye alalım.
- Ardından yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim.
- Soğanlar güzelce kavrulsun.
- O sırada mantarı yıkayalım ve doğrayalım.
- Kavrulan soğanların üstüne mantarı ekleyelim.
- Suyu çıkıp tekrar suyunu çekene kadar bekleyelim.
- Daha sonra tereyağını ekleyelim yıkadığımız pirinçleride tereyağının büsbütün erimesini beklemeye gerek yok içine ekleyelim.
- Tuzunu atalım, 2 su bardağı su ekleyelim.
- Kaynağında altını kısalım suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım, biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Mantar Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.