teknolojiuzmani
FD Üye
Mantar Diblesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kuru soğan
- 400 gram mantar
- 1 su bardağı pirinç
- Tereyağı
- Sıvıya yağ
- Tuz
Mantar Diblesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sıvı yağı tencereye alalım.
- Ardından yemeklik doğradığımız soğanları ekleyelim.
- Soğanlar güzelce kavrulsun.
- O sırada mantarı yıkayalım ve doğrayalım.
- Kavrulan soğanların üstüne mantarı ekleyelim.
- Suyu çıkıp tekrar suyunu çekene kadar bekleyelim.
- Daha sonra tereyağını ekleyelim yıkadığımız pirinçleride tereyağının büsbütün erimesini beklemeye gerek yok içine ekleyelim.
- Tuzunu atalım, 2 su bardağı su ekleyelim.
- Kaynağında altını kısalım suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım, biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Mantar Diblesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı